Αυτή είναι μια μεγάλη τηγανίτα διαφορετική από τις άλλες! Με καραμελωμένα μήλα και αχλάδια, συνοδεύεται με παγωτό, λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα.
υλικα
- 3 αυγά
- 3/4 κούπας γάλα
- μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μια πρέζα αλάτι
- λίγο σιρόπι βανίλιας
- 2 κ.σ. βούτυρο
- μισό αχλάδι
- μισό κόκκινο μήλο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
εκτελεση
- Αρχικά σιγουρευόμαστε ότι το τηγάνι που χρησιμοποιούμε μπορεί να μπει στο φούρνο.
- Κόβουμε το μήλο και το αχλάδι σε μακρόστενα κομμάτια.
- Λιώνουμε στο τηγάνι το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μήλο και το αχλάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε σταδιακά.
- Φτιάχνουμε το μείγμα της τηγανίτας ανακατεύοντας τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το σιρόπι βανίλιας.
- Όταν τα φρούτα μαλακώσουν και η ζάχαρη έχει λιώσει, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Βάζουμε κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για πέντε λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό, λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα.