Ντόνατ με μερέντα

Ντόνατ με μερέντα

υλικα

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μια πρέζα αλάτι
  • σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 ακόμη αυγό για το άλειμμα
  • πραλίνα
  • ζάχαρη για το πασπάλισμα

εκτελεση

  1. Στο γάλα βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για πέντε λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και το αυγό.
  3. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  5. Μετά από μια ώρα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος δυο εκατοστών και με μια κούπα κόβουμε κύκλους.
  6. Στο κέντρο βάζουμε μια μικρή κουταλιά πραλίνα.
  7. Ανακατεύουμε το αυγό για το άλειμμα και αλείφουμε περιμετρικά το ζυμάρι με την πραλίνα.
  8. Καλύπτουμε με ένα ακόμα κομμάτι ζύμη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  9. Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο και σιγουρευόμαστε ότι η ζύμη έχει ψηθεί εντελώς.
  10. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όσο είναι ζεστά.

Print Friendly, PDF & Email