Δίχρωμο μιλφέιγ

Δίχρωμο μιλφέιγ

Μια πολύ διαφορετική συνταγή για μιλφέιγ που θα το κάνει ακόμη καλύτερο, γευστικότερο και πολύ πιο εύκολο από το συνηθισμένο μιλφέιγ με την κρέμα. Δείτε και το βίντεο από τα μαθήματα μαγειρικής.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
  • 100 γρ. φρούτα του δάσους
  • 150 γρ. χυμό από τα φρούτα του δάσους
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 ίσα κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο πιάτο, όχι βαθύ, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε όλα τα κομμάτια από τη σφολιάτα πάνω σε αυτή και από τις δυο πλευρές.
  3. Ανοίγουμε το φούρνο στους 180º C.
  4. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη.
  6. Στο ένα από τα δυο, ρίχνουμε το χυμό από τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Όταν τα φύλλα βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  8. Σε ένα πιάτο, βάζουμε ένα κομμάτι από τη σφολιάτα και με ένα κορνέ ή με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από τη λευκή σαντιγύ.
  9. Ρίχνουμε λίγα φρούτα του δάσους και καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο.
  10. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά με την “ροζ” σαντιγύ και επαναλαμβάνουμε με τα φρούτα του δάσους.
  11. Καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη άχνη ή και λίγα ακόμα φρούτα του δάσους.

 

Print Friendly, PDF & Email