Τα cronuts είναι διάσημα στην Αμερική, γιατί συνδυάζουν το κρουασάν και το ντόνατ! Συνοδέψτε τα με γλάσο ή με πραλίνα.
υλικα
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 50 γρ. ζάχαρη
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
εκτελεση
- Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτα σε 4 ίσα κομμάτια.
- Βάζουμε το καθένα πάνω στο άλλο.
- Με ένα κυκλικό κουπάτ κόβουμε τη σφολιάτα και με ένα καπάκι κάνουμε τρύπα στη μέση.
- Τη σφολιάτα που έχει περισσέψει την ανοίγουμε και κάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία.
- Συνεχίζουμε και με τη δεύτερη σφολιάτα.
- Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τα κρόνατ.
- Όταν πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Συνοδεύουμε με πραλίνα ή κάνουμε γλάσο με ζάχαρη άχνη, λίγο νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.