Cronuts

Cronuts

Τα cronuts είναι διάσημα στην Αμερική, γιατί συνδυάζουν το κρουασάν και το ντόνατ! Συνοδέψτε τα με γλάσο ή με πραλίνα.

υλικα

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

εκτελεση

  1. Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτα σε 4 ίσα κομμάτια.
  2. Βάζουμε το καθένα πάνω στο άλλο.
  3. Με ένα κυκλικό κουπάτ κόβουμε τη σφολιάτα και με ένα καπάκι κάνουμε τρύπα στη μέση.
  4. Τη σφολιάτα που έχει περισσέψει την ανοίγουμε και κάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία.
  5. Συνεχίζουμε και με τη δεύτερη σφολιάτα.
  6. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τα κρόνατ.
  7. Όταν πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Συνοδεύουμε με πραλίνα ή κάνουμε γλάσο με ζάχαρη άχνη, λίγο νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Print Friendly, PDF & Email