Η Κρεμ ανγκλέζ είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή που χρησιμοποιούμε για να συνοδέψουμε κάποιο γλυκό, οποιουδήποτε είδους και να είναι αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 6 υλικά και 10′ από το χρόνο σας.
Υλικά
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κλωναράκι βανίλια
- λίγο αλάτι
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολάκι, επίσης ανακατεόυμε γρήγορα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και το μείγμα του αυγού στο γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5′, σε εξίσου χαμηλή φωτιά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά.