Κρεμ Ανγκλέζ

Κρεμ Ανγκλέζ

Η Κρεμ ανγκλέζ είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή που χρησιμοποιούμε για να συνοδέψουμε κάποιο γλυκό, οποιουδήποτε είδους και να είναι αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 6 υλικά και 10′ από το χρόνο σας.

 

Υλικά

  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολάκι, επίσης ανακατεόυμε γρήγορα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε και το μείγμα του αυγού στο γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5′, σε εξίσου χαμηλή φωτιά.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Print Friendly, PDF & Email