Τα διάσημα “cinnamon rolls” είναι ένα τέλειο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε για πρωϊνό, κολατσιό ή και επιδόρπιο και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Δείτε το βίντεο.
Υλικά για τη ζύμη
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 9 γρ. ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- μια πρέζα αλάτι
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 2 και 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη με μελάσσα
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
Υλικά για το γλάσο
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά υγρή ζύμη.
- Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μια πετσέτα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
- Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και ένα πλάστη σε μακρόστενο σχήμα.
- Απλώνουμε παντού το μείγμα της κανέλας και τυλίγουμε με προσοχή τη ζύμη, σκουπίζοντας με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι.
- Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Αφήνουμε ξανά να ξεκουραστούν στο ταψί για μισή ώρα.
- Προεραιτικά τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170º C για περίπου 35′.
- Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό και ρίχνουμε πάνω από τα ρολάκια.