Ρολάκια κανέλας

Ρολάκια κανέλας

Τα διάσημα “cinnamon rolls” είναι ένα τέλειο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε για πρωϊνό, κολατσιό ή και επιδόρπιο και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Δείτε το βίντεο.

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 9 γρ. ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 και 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη με μελάσσα
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη

Υλικά για το γλάσο

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά υγρή ζύμη.
  4. Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μια πετσέτα.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
  6. Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και ένα πλάστη σε μακρόστενο σχήμα.
  7. Απλώνουμε παντού το μείγμα της κανέλας και τυλίγουμε με προσοχή τη ζύμη, σκουπίζοντας με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι.
  8. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  9. Αφήνουμε ξανά να ξεκουραστούν στο ταψί για μισή ώρα.
  10. Προεραιτικά τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170º C για περίπου 35′.
  11. Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό και ρίχνουμε πάνω από τα ρολάκια.

Print Friendly, PDF & Email