Φτιάξτε και εσείς Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με χρωματιστό γλάσο και γίνετε δημιουργικοί με τα παιδιά σας!
υλικα
- 3/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κρόκος
- 1 και 3/4 της κούπας αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- μια πρέζα αλάτι
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1-2 ασπράδια αυγού
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
εκτελεση
- Στο μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′.
- Προσθέτουμε το 1 αυγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή κουτάλα.
- Όταν έχει δημιουργηθεί μια ζύμη, τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε το πρώτο μισό με αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια σε πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε με κουπάτ και βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12′ μέχρι να έχουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Για το γλάσο, αναμιγνύουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη.
- Το μείγμα πρέπει να είναι τόσο πηχτό ώστε όταν σηκώνουμε το σύρμα να πέφτει αργά.
- Αν θέλουμε να κάνουμε διάφορα χρώματα, χωρίζουμε το γλάσο και βάζουμε τα χρώματα.
- Βάζουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα μπισκότα μας.