Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Φτιάξτε και εσείς Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με χρωματιστό γλάσο και γίνετε δημιουργικοί με τα παιδιά σας!

υλικα

  • 3/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος
  • 1 και 3/4 της κούπας αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 ασπράδια αυγού
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

εκτελεση

  1. Στο μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′.
  2. Προσθέτουμε το 1 αυγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή κουτάλα.
  4. Όταν έχει δημιουργηθεί μια ζύμη, τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  5. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε το πρώτο μισό με αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια σε πάχος 0,5 εκ.
  6. Κόβουμε με κουπάτ και βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
  7. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  8. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12′ μέχρι να έχουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  10. Για το γλάσο, αναμιγνύουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη.
  11. Το μείγμα πρέπει να είναι τόσο πηχτό ώστε όταν σηκώνουμε το σύρμα να πέφτει αργά.
  12. Αν θέλουμε να κάνουμε διάφορα χρώματα, χωρίζουμε το γλάσο και βάζουμε τα χρώματα.
  13. Βάζουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα μπισκότα μας.

Print Friendly, PDF & Email