Είναι λαχταριστά και είναι παίρνουν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Είναι μαλακά και το εσωτερικό τους κρύβουν αλατισμένη καραμέλα! Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 110 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 350 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 55 γρ. κακάο σε σκόνη
- 2 αυγά
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μια συσκευασία dulce de leche (ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για τρεις ώρες)
- χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά καλά.
- Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι σε δόσεις.
- Μόλις γίνει μια ζύμη σχετικά υγρή, βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Μετά από μισή ώρα, χρησιμοποιούμε τη μισή ζύμη, κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Στο κέντρο από κάθε ζυμαράκι, πατάμε με τον αντίχειρα για να δημιουργηθεί μια τρύπα και βάζουμε μια κουταλιά καραμέλα.
- Πάνω από καθένα ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι.
- Με την υπόλοιπη ζύμη δημιουργούμε ένα “σκέπασμα” και καλύπτουμε το κάθε ένα από τα μπαλάκια με την καραμέλα.
- Πασπαλίζουμε ξανά με αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 12-14 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30′ πριν τα καταναλώσουμε.