Αυτή είναι η δεύτερη συνταγή για τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet! Όλοι ξέρουμε για τις τέλειες τηγανίτες, αλλά τι θα λέγατε να τις απογειώσουμε λίγο παραπάνω; Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γεύση του cheesecake με τις τηγανίτες και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό χάρη στο αλεύρι Robin Hood.
υλικα για τις τηγανιτες
- 1 κούπα ξινόγαλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κούπα αλεύρι Robin Hood
- αλάτι
- 1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
υλικα για το μειγμα cheesecake
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 70 γρ. βατόμουρα ή κάποιο άλλο είδος κόκκινων φρούτων
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
εκτελεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν, τη κρυσταλλική ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε το ξινόγαλα με το αυγό πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βατόμουρα με τη 1 κ.σ. ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει σαν μαρμελάδα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τις τηγανίτες ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Για τη συναρμολόγηση βάζουμε σε ένα όμορφο πιάτο μια τηγανίτα, μια κουταλιά από το μείγμα τυρί κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
- Τελειώνουμε με τη μαρμελάδα.
#robinhood