Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από αυτή για να εκμεταλλευτούμε τα μελομακάρονα που έχουν σπάσει ή δεν πέτυχαν!
υλικα
- μια συσκευασία μελομακάρονα “Φαίδων”
- 150 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- τριμμένη σοκολάτα
εκτελεση
- Τρίψτε όλα τα μελομακάρονα σε ένα μπολ.
- Βάλτε τα σε μια φόρμα για τάρτα και πατήστε τα ώστε να δημιουργηθεί μια επίπεδη βάση για το cheesecake.
- Βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
- Σε ένα μπολ, μαλακώστε το τυρί κρέμα ανακατεύοντάς το με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέστε το 1/3 της σαντιγύς και ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη σαντιγύ και ανακατέψτε ξανά.
- Βάλτε το μείγμα πάνω από τη βάση και απλώστε καλά.
- Τρίψτε λίγη σοκολάτα και βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.