Cheesecake μελομακάρονο

Cheesecake μελομακάρονο

Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από αυτή για να εκμεταλλευτούμε τα μελομακάρονα που έχουν σπάσει ή δεν πέτυχαν!

υλικα

  • μια συσκευασία μελομακάρονα “Φαίδων”
  • 150 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • τριμμένη σοκολάτα

εκτελεση

  1. Τρίψτε όλα τα μελομακάρονα σε ένα μπολ.
  2. Βάλτε τα σε μια φόρμα για τάρτα και πατήστε τα ώστε να δημιουργηθεί μια επίπεδη βάση για το cheesecake.
  3. Βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
  5. Σε ένα μπολ, μαλακώστε το τυρί κρέμα ανακατεύοντάς το με τη ζάχαρη άχνη.
  6. Προσθέστε το 1/3 της σαντιγύς και ανακατέψτε καλά.
  7. Στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη σαντιγύ και ανακατέψτε ξανά.
  8. Βάλτε το μείγμα πάνω από τη βάση και απλώστε καλά.
  9. Τρίψτε λίγη σοκολάτα και βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Print Friendly, PDF & Email