Καρμπονάρα

Καρμπονάρα

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για την ιταλική καρμπονάρα! Δοκιμάστε τη και εσείς και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

υλικα

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κομμάτια μπέικον
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι για τα μακαρόνια
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

εκτελεση

  1. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα μακαρόνια.
  2. Αφήνουμε να βράσουν για 8-9′ και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
  3. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
  5. Όταν βράσουν τα μακαρόνια, δεν τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε κατευθείαν χωρίς το νερό μέσα στο μείγμα των αυγών.
  6. Προσθέτουμε και το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Print Friendly, PDF & Email