Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για την ιταλική καρμπονάρα! Δοκιμάστε τη και εσείς και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
υλικα
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 αυγά
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 κομμάτια μπέικον
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι για τα μακαρόνια
- μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
εκτελεση
- Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα μακαρόνια.
- Αφήνουμε να βράσουν για 8-9′ και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
- Όταν βράσουν τα μακαρόνια, δεν τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε κατευθείαν χωρίς το νερό μέσα στο μείγμα των αυγών.
- Προσθέτουμε και το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.