Caramel mirror glaze cake

Caramel mirror glaze cake

Το γλάσο “καθρεύτης” είναι στη μόδα και αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο γλυκό με γλάσο καραμέλας!

υλικα για το μπισκοτο

  • 125 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 75 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κρύο νερό

υλικα για το γλασο καραμελας

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βραστό νερό
  • 200 γρ. κρέμα
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • λίγο αλάτι

υλικα για τη γεμιση

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • dulce de leche

εκτελεση για το μπισκοτο

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  2. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το κρύο νερό για να γίνει μια ζύμη.
  3. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε με λίγο αλεύρι και τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 1/2 εκατοστού.
  5. Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ που πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από τις φόρμες μας.
  6. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στο φούρνο στους 170º C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

εκτελεση για τη γεμιση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με 1 κ.σ. dulce de leche.
  2. Βάζουμε στις φόρμες μας κάνοντας ένα κενό στη μέση.
  3. Στη μέση βάζουμε μια μικρή κουταλιά dulce de leche και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ ισιώνοντας την επιφάνεια.
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς.

εκτελεση για το γλασο

  1. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.
  2. Λιώνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα, χωρίς να καεί.
  3. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει προηγουμένως σε λίγο νερό.
  5. Αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τις ζελατίνες και το αλάτι.
  7. Περνάμε από σίτα για να μην υπάρχουν κομμάτια ζελατίνης.
  8. Κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει στους 28º C.
  9. Βάζουμε σε δοσομετρητή και ρίχνουμε πάνω από την παγωμένη σαντιγύ.
  10. Ρίχνουμε 2-3 φορές ανά διαστήματα.
  11. Βάζουμε γύρω-γύρω τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι και μεταφέρουμε πάνω στο μπισκότο.

Print Friendly, PDF & Email