Το γλάσο “καθρεύτης” είναι στη μόδα και αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο γλυκό με γλάσο καραμέλας!
υλικα για το μπισκοτο
- 125 γρ. αλεύρι μαλακό
- 75 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κρύο νερό
υλικα για το γλασο καραμελας
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βραστό νερό
- 200 γρ. κρέμα
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 10 γρ. ζελατίνη
- λίγο αλάτι
υλικα για τη γεμιση
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- dulce de leche
εκτελεση για το μπισκοτο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
- Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το κρύο νερό για να γίνει μια ζύμη.
- Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε με λίγο αλεύρι και τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 1/2 εκατοστού.
- Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ που πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από τις φόρμες μας.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στο φούρνο στους 170º C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
εκτελεση για τη γεμιση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με 1 κ.σ. dulce de leche.
- Βάζουμε στις φόρμες μας κάνοντας ένα κενό στη μέση.
- Στη μέση βάζουμε μια μικρή κουταλιά dulce de leche και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ ισιώνοντας την επιφάνεια.
- Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς.
εκτελεση για το γλασο
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.
- Λιώνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα, χωρίς να καεί.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Συνεχίζουμε με το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει προηγουμένως σε λίγο νερό.
- Αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ζελατίνες και το αλάτι.
- Περνάμε από σίτα για να μην υπάρχουν κομμάτια ζελατίνης.
- Κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει στους 28º C.
- Βάζουμε σε δοσομετρητή και ρίχνουμε πάνω από την παγωμένη σαντιγύ.
- Ρίχνουμε 2-3 φορές ανά διαστήματα.
- Βάζουμε γύρω-γύρω τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι και μεταφέρουμε πάνω στο μπισκότο.