Τι λέτε για ένα κέικ γεμιστό με παγωτό και λαχταριστό γλάσο σοκολάτας; Είναι το γλυκό που όλοι θα λατρέψουν!
υλικα
- 1 κέικ βανίλια-κακάο ή σοκολάτα “Φαίδων”
- 5 κ.σ. παγωτό σοκολάτα
- 100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 110 γρ. κρέμα γάλακτος
εκτελεση
- Ξεφορμάρουμε το κέικ και την κρατάμε.
- Κόβουμε το κέικ στη μέση κατά μήκος.
- Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής ζελατίνας, το βάζουμε στη φόρμα του κέικ και βάζουμε το κάτω κομμάτι του κέικ.
- Έχοντας αφήσει για λίγα λεπτά το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
- Βάζουμε το πάνω μέρος του κέικ πάνω από το παγωτό και τυλίγουμε με τη μεμβράνη.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή για ένα βράδυ.
- Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω βάζουμε μια σχάρα.
- Βγάζουμε το κέικ από την κατάψυξη, το τοποθετούμε πάνω στη σχάρα και απλώνουμε όλο το γλάσο.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ή αν δεν καταναλωθεί, βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.