Το καλύτερο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε όταν έχετε καλεσμένους ή παιδικό πάρτυ. Είναι απίστευτα γευστικές μπουκίτσες από κέικ, χωρίς συντηρητικά.
Υλικά για τη ζύμη
- 250 γρ. κέικ της προτίμησής σας, έτοιμο ή σπιτικό δικό σας
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. μέλι
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα
Υλικά για τη διακόσμηση
- 70 γρ. κουβερτούρα
- τρούφα, χρωματιστά στολίδια
- καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων λιώνουμε όλη τη κουβερτούρα (ζύμη+διακόσμηση).
- Κρατάμε το 1/3 σε ένα μικρό μπολ.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το κρέμα τυρί, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το μέλι.
- Τρίβουμε με τα χέρια ή στο μπλέντερ το κέικ και το προσθέτουμε στο μείγμα από το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια και προσθέτουμε τα 2/3 της λιωμένης κουβερτούρας (100 γρ.).
- Εάν η κουβερτούρα δεν έχει κρυώσει ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Εκτέλεση για τη διακόσμηση
- Πέρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και βουτάμε την άκρη τους στο υπόλοιπο 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας.
- Με τη ζύμη που έχει μείνει για μια ώρα στο ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε προσεκτικά στα ξυλάκια, από τη μεριά της κουβερτούρας.
- Τα αφήνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα και αφού τελειώσουμε βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 7 ώρες ή ένα βράδυ.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και τα περνάμε από το υπόλοιπο 1/3 της λιωμένης σοκολάτας που έχει μείνει ή λιώνουμε λίγο ακόμα.
- Τα αφήνουμε με τη σοκολάτα ή στολίζουμε με οτιδήποτε θέλουμε και τα ακουμπάμε όρθια σε ένα ποτήρι.
Tips!
- Φτιάξτε τα με τα παιδιά σας. Είναι το καλύτερο παιχνίδι γι’ αυτά.
- Μπορεί να είναι κουραστική συνταγή αλλά τη στιγμή που τα παιδιά σας θα τα φάνε θα εκπλαγούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ξεκινήστε από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ώστε το πρωί να είναι έτοιμα.
- Χρησιμοποιήστε ένα κέικ το οποίο φτιάξατε και περίσσεψε. Εάν έχει ξεραθεί δεν υπάρχει πρόβλημα, η συνταγή θα γίνει κανονικά. Αν δεν έχετε δικό σας κέικ, μην μπείτε στον κόπο να φτιάξετε, αγοράστε το πιο υγιεινό που θα βρείτε από το φούρνο ή το σούπερ μάρκετ.
- Εάν η ζύμη εξακολουθεί μην στέκεται στο ξυλάκι ή να μην πλάθεται, βάλτε τη συνεχώς στο ψυγείο για περίπου περισσότερο από μισή ώρα.
- Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο info@glykoalmyro.gr
[wzslider autoplay=”true”]