Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μπρουσκέτες; Είναι το απόλυτο finger food σε συνδυασμό με λίγο κρασί. Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με ρικότα και τοματίνια.
υλικα
- 5 φέτες ψωμί τσιαπάτα
- 10 τοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. ρικότα
- φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
εκτελεση
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά από τις φέτες μπρουσκέτας.
- Αλείφουμε και από τις δυο πλευρές το σκόρδο ώστε να πάρει τη γεύση το ψωμί.
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη σκελίδα σκόρδου που χρησιμοποιήσαμε, τριμμένη.
- Βάζουμε στο φούρνο στους 170° C για μισή ώρα.
- Βάζουμε το ψωμί σε ένα τηγάνι γκριλ μέχρι να φρυγανιστεί.
- Όταν το ψωμί έχει πάρει χρώμα, το βγάζουμε από το γκριλ.
- Όταν τα τοματίνια έχουν καραμελώσει και μαλακώσει, τα βγάζουμε από το φούρνο.
- Αλείφουμε μια κουταλιά ρικότα σε κάθε φέτα ψωμιού και βάζουμε από πάνω τα τοματίνια.
- Ψιλοκόβουμε προαιρετικά λίγα φύλλα βασιλικού και βάζουμε πάνω από τα τοματίνια.