Μπρουσκέτες με ρικότα και ροδάκινο

Μπρουσκέτες με ρικότα και ροδάκινο

Αυτές οι μπρουσκέτες είναι διαφορετικές. Είναι γλυκές, με ρικότα και ροδάκινο και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!

υλικα

  • 5 φέτες ψωμί τσιαπάτα
  • 2 νεκταρίνια ή ροδάκινα χωρίς φλούδα
  • 100 γρ. ρικότα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • λίγο μέλι
  • φρέσκος βασιλικός

εκτελεση

  1. Σε ένα τηγάνι γκριλ βάζουμε τις φέτες ψωμιού μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Κόβουμε το ροδάκινο σε ροδέλες και το βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε και αυτό στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει.
  4. Στις φέτες τσιαπάτα αλείφουμε μια κουταλιά ρικότα και από πάνω βάζουμε 3 φέτες από το ροδάκινο.
  5. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο μέλι και λίγο βασιλικό.

Print Friendly, PDF & Email