Αυτές οι μπρουσκέτες είναι διαφορετικές. Είναι γλυκές, με ρικότα και ροδάκινο και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!
υλικα
- 5 φέτες ψωμί τσιαπάτα
- 2 νεκταρίνια ή ροδάκινα χωρίς φλούδα
- 100 γρ. ρικότα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- λίγο μέλι
- φρέσκος βασιλικός
εκτελεση
- Σε ένα τηγάνι γκριλ βάζουμε τις φέτες ψωμιού μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε το ροδάκινο σε ροδέλες και το βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε και αυτό στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει.
- Στις φέτες τσιαπάτα αλείφουμε μια κουταλιά ρικότα και από πάνω βάζουμε 3 φέτες από το ροδάκινο.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο μέλι και λίγο βασιλικό.