Black Forest

Black Forest

Πιο εύκολη black forest από αυτή δεν έχεις ξαναφτιάξει! Ζουμερό παντεσπάνι, σοκολατένια γέμιση και γλυκό βύσσινο!

υλικα για το παντεσπανι

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1/2 κ.σ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια ή λίγο σιρόπι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κούπα ζεστό νερό
  • 1/2 κούπα ξινόγαλα
  • 1/3 κούπας ηλιέλαιο

υλικα για τη γεμιση

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • γλυκό βύσσινο
  • τριμμένη σοκολάτα

εκτελεση

  1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180º C.
  2. Για το παντεσπάνι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Βάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί όλο το μείγμα.
  4. Ψήνουμε για 25-30′ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  6. Για τη γέμιση αφρατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Λίγο πριν γίνει σαντιγί προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.
  9. Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα χοντρό κορνέ στην άκρη.
  10. Κόβουμε το παντεσπάνι μας στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι.
  11. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε ένα πιάτο παρουσίασης.
  12. Στολίζουμε την τούρτα με τη γέμισή μας περιμετρικά και μετά στο κέντρο.
  13. Συνεχίζουμε με το γλυκό βύσσινο το οποίο έχουμε σουρώσει από το περιττό σιρόπι.
  14. Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
  15. Στολίζουμε με το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο και προαιρετικά λίγη τριμμένη σοκολάτα.
  16. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email