Πιο εύκολη black forest από αυτή δεν έχεις ξαναφτιάξει! Ζουμερό παντεσπάνι, σοκολατένια γέμιση και γλυκό βύσσινο!
υλικα για το παντεσπανι
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/2 κ.σ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια ή λίγο σιρόπι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 1/2 κούπα ξινόγαλα
- 1/3 κούπας ηλιέλαιο
υλικα για τη γεμιση
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- γλυκό βύσσινο
- τριμμένη σοκολάτα
εκτελεση
- Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180º C.
- Για το παντεσπάνι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί όλο το μείγμα.
- Ψήνουμε για 25-30′ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Για τη γέμιση αφρατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Λίγο πριν γίνει σαντιγί προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.
- Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα χοντρό κορνέ στην άκρη.
- Κόβουμε το παντεσπάνι μας στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε ένα πιάτο παρουσίασης.
- Στολίζουμε την τούρτα με τη γέμισή μας περιμετρικά και μετά στο κέντρο.
- Συνεχίζουμε με το γλυκό βύσσινο το οποίο έχουμε σουρώσει από το περιττό σιρόπι.
- Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Στολίζουμε με το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο και προαιρετικά λίγη τριμμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.