Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για τα bagels που έχουν γίνει μόδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιώντας το αλεύρι Robin Hood η ζύμη γίνεται πιο μαστιχωτή από ποτέ. Αυτή είναι μια ακόμη συνταγή για τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet.
υλικα
- 500 γρ. αλεύρι Robin Hood
- 300 ml χλιαρό νερό
- 7 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- σουσάμι ή λιναρόσπορο για το πασπάλισμα προεραιτικά
εκτελεση
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μέλι, το αλεύρι και το αλάτι στο τέλος.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική για περίπου 5 λεπτά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μια πετσέτα για μια ώρα.
- Μετά από μια ώρα, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ.
- Κόβουμε με μια κούπα σε κυκλικό σχήμα και με ένα καπάκι στη μέση.
- Αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να φουσκώσουν για 30 λεπτά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και προσθέτουμε τη σόδα.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαράκια προσεκτικά και τα αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέσα στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε πάλι στο ταψάκι με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο προεραιτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 180º C 25′ μέχρι να πάρουν χρώμα.
#robinhood