Bagels

Bagels

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για τα bagels που έχουν γίνει μόδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιώντας το αλεύρι Robin Hood η ζύμη γίνεται πιο μαστιχωτή από ποτέ. Αυτή είναι μια ακόμη συνταγή για τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet.

υλικα

  • 500 γρ. αλεύρι Robin Hood
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 7 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • σουσάμι ή λιναρόσπορο για το πασπάλισμα προεραιτικά

εκτελεση

  1. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το μέλι, το αλεύρι και το αλάτι στο τέλος.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική για περίπου 5 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντας με μια πετσέτα για μια ώρα.
  5. Μετά από μια ώρα, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ.
  6. Κόβουμε με μια κούπα σε κυκλικό σχήμα και με ένα καπάκι στη μέση.
  7. Αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να φουσκώσουν για 30 λεπτά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  8. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και προσθέτουμε τη σόδα.
  9. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαράκια προσεκτικά και τα αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέσα στην κατσαρόλα.
  10. Αφήνουμε πάλι στο ταψάκι με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο προεραιτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 180º C 25′ μέχρι να πάρουν χρώμα.

#robinhood

Print Friendly, PDF & Email