Avocado toast

Avocado toast

Μετά το ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη λάτρεψα αυτό το πρωινό! Το τέλειο Avocado toast!

υλικα

  • 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
  • 1 αβοκάντο
  • 4 φέτες μπέικον
  • ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • χυμό από λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ό,τι συνοδευτικό προτιμάτε

εκτελεση

  1. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C ψήνουμε το μπέικον που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήνουμε μέχρι να γίνει όσο τραγανό θέλουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι ή στη φρυγανιέρα ψήνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  4. Καθαρίζουμε το αβοκάντο κόβοντάς το περιμετρικά και αφαιρόντας το κουκούτσι.
  5. Αφαιρούμε τη φλούδα με ένα κουτάλι και κρατάμε τη σάρκα.
  6. Κόβουμε το αβοκάντο σε ακανόνιστα κομμάτια και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  7. Μπορούμε να λιώσουμε εντελώς το αβοκάντο εάν θέλουμε.
  8. Στο ίδιο τηγάνι που φρυγανίσαμε το ψωμί, τηγανίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο τα αυγά μας.
  9. Συναρμολογούμε το πιάτο μας βάζοντας το αβοκάντο στη βάση, το αυγό από πάνω και το μπέικον δίπλα.
  10. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κρεμμύδι, τομάτα ή κέτσαπ.

Print Friendly, PDF & Email