Μετά το ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη λάτρεψα αυτό το πρωινό! Το τέλειο Avocado toast!
υλικα
- 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
- 1 αβοκάντο
- 4 φέτες μπέικον
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- χυμό από λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ό,τι συνοδευτικό προτιμάτε
εκτελεση
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C ψήνουμε το μπέικον που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε μέχρι να γίνει όσο τραγανό θέλουμε.
- Σε ένα τηγάνι ή στη φρυγανιέρα ψήνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο κόβοντάς το περιμετρικά και αφαιρόντας το κουκούτσι.
- Αφαιρούμε τη φλούδα με ένα κουτάλι και κρατάμε τη σάρκα.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε ακανόνιστα κομμάτια και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Μπορούμε να λιώσουμε εντελώς το αβοκάντο εάν θέλουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι που φρυγανίσαμε το ψωμί, τηγανίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο τα αυγά μας.
- Συναρμολογούμε το πιάτο μας βάζοντας το αβοκάντο στη βάση, το αυγό από πάνω και το μπέικον δίπλα.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κρεμμύδι, τομάτα ή κέτσαπ.