Σπιτικό, υγιεινό στρούντελ με μήλο και κανέλα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, αλλά το μήλο σε συνδυασμό με την κανέλα είναι η καλύτερη επιλογή! Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 4 πράσινα μήλα
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
- χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ
- 2 φύλλα σφολιάτας
- λίγη καστάνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το χυμό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτα και το κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
- Σε κάθε φύλλο βάζουμε 2-3 κουταλιές από τα μήλα.
- Τυλίγουμε τα πλάγια και κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Τα βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Συνεχίζουμε με το άλλο φύλλο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C.
- Αλείφουμε με λίγο νερό το καθένα και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 25-30′.