Μια πίτσα για όσους αγαπάνε την πολύ αφράτη ζύμη, σε συνδυασμό με λιαστές ντομάτες, κατσικίσιο τυρί και κεφαλοτύρι. Μεγάλη απόλαυση που σίγουρα θα ενθουσίασει όσους τη δοκιμάσουν!
Υλικά για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι
- 1 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
- 100 γρ. κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Αφήνουμε για μισή ώρα αυτό το μείγμα.
- Μετά από μισή ώρα, αφού έχει φουσκώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Όταν δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη, αφήνουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει τη ζύμη για 1 ώρα.
- Μετά από μια ώρα, απλώνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί.
- Προεραιτικά την αφήνουμε και τώρα για 1 ώρα εάν θέλουμε να φουσκώσει ακόμη περισσότερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Απλώνουμε την κέτσαπ ή τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το κατσικίσιο τυρί και τις λιαστές ντομάτε, αφού τις έχουμε σκουπίσει από τα λάδια τους με λίγο χαρτί.
- Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα.