Αυτά τα μπισκότα θα τα λατρέψουν όλοι! Αφράτα, μαλακά και σοκολατένια!
υλικα
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- λίγο αλάτι
- 1/2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
- αρκετή ζάχαρη άχνη
εκτελεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά για 8 λεπτά.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μίξερ μαζί με τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα πλατύ σκεύος βάζουμε αρκετή ζάχαρη άχνη.
- Πλάθουμε τη ζύμη περίπου σε μέγεθος μπαλάκι του πινκ πονκ και τα ρίχνουμε στην άχνη.
- Βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 12-15′.
Πρωτότυπη συνταγή από το περιοδικό “Γευσιγνώστης”.