Γλυκό με τσουρέκι και φρούτα του δάσους

Γλυκό με τσουρέκι και φρούτα του δάσους

Αυτή η συνταγή είναι απίστευτη από όλες τις πλευρές. Είναι ένα πολύ δροσιστικό γλυκό, που μπορείτε να κάνετε με το τσουρέκι που έχει περισσέψει και συνδυάζει όλες τις υφές που χρειαζόμαστε σε ένα γλυκό. Περιέχει τσουρέκι, φρούτα του δάσους, κρέμα γιαουρτιού, καραμελωμένα αμύγδαλα και φρέσκο δυόσμο. Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 2 φέτες τσουρέκι (δείτε εδώ τη συνταγή)
  • 300 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν)
  • 30 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • λίγο φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζουμε σε τρια ποτήρια.
  2. Από πάνω, μοιράζουμε σε τρεις δόσεις για κάθε μερίδα τα φρούτα του δάσους.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και το μοιράζουμε και αυτό στα ποτήρια.
  4. Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα ρίχνοντας τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι που καίει.
  5. Περιμένουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και δεν ανακατεύουμε καθόλου παρά μόνο λίγο με ένα κουτάλι.
  6. Μόλις όλη η ζάχαρη έχει καραμελωθεί ρίχνουμε τα φουντούκια εκτός φωτιάς.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα να κρυώσουν.
  8. Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε στα ποτήρια.
  9. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.