Γαρίδες σουβλάκι με ανανά και σαλάτα κινόα

Γαρίδες σουβλάκι με ανανά και σαλάτα κινόα

υλικα

  • 200 γρ. γαρίδες καταψυγμένες ή φρέσκες
  • μισός ανανάς φρέσκος ή μισή κονσέρβα με χυμό
  • μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό από δυο λάιμ
  • λίγο φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. κινόα
  • καλαμάκι για σουβλάκι

εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Κάνουμε μια σάλτσα συνδυάζοντας το λάιμ, το βασιλικό και το σκόρδο.
  3. Εάν έχουμε ανανά από κονσέρβα, προσθέτουμε λίγο από το χυμό στη σάλτσα.
  4. Κόβουμε τον ανανά σε μεγάλους κύβους.
  5. Παίρνουμε το καλαμάκι για σουβλάκι, βάζουμε 3 γαρίρδες και 2 κομμάτια ανανά εναλλάξ.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι γαρίδες.
  7. Αλείφουμε τη σάλτσα στα σουβλάκια (αφήνοντας τη μισή στην άκρη) και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε γκριλιέρα για 1′ από κάθε πλευρά.
  8. Στην κινόα, βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τον ανανά που έχει περισσέψει.
  9. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και από πάνω τα σουβλάκια.
  10. Ρίχνουμε λίγο ακόμη λάιμ από πάνω και σερβίρουμε.