Ψωμί με πέστο, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Ψωμί με πέστο, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Αυτό είναι το τέλειο ψωμί! Πέστο βασιλικού, παρμεζάνα και κουκουνάρι είναι ο τέλειος συνδυασμός σε ένα ψωμί που όλοι μπορούν να τσιμπήσουν.

υλικα

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πέστο βασιλικού
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 15 γρ. κουκουνάρι

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς.
  3. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για 10′ μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  5. Μετά από μια ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκ. και κόβουμε σε κυκλάκια με μια κούπα μέχρι η ζύμη να τελειώσει.
  6. Σε κάθε κυκλάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού πέστο βασιλικού και λίγη παρμεζάνα.
  7. Διπλώνουμε στη μέση και μετά ξανά στη μέση και βάζουμε σε μια κυκλική φόρμα που έχουμε λαδώσει.
  8. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτι ζύμης.
  9. Αφήνουμε στην άκρη για 20′ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  10. Βάζουμε στο φούρνο για 35′.
  11. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το βάζουμε πάνω από το ψωμί.

Print Friendly, PDF & Email