Πίτσα με προσούτο και πέστο βασιλικού

Πίτσα με προσούτο και πέστο βασιλικού

Αυτή είναι μια συνταγή για σπιτική πίτσα αλλά στην πιο γκουρμέ εκδοχή της, με μοταρέλα, προσούτο, ντοματάκια και πέστο βασιλικού. Δείτε το βίντεο των μαθημάτων μαγειρικής.

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 9 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη γέμιση

  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • 3-4 φέτες προσούτο
  • 6 ντοματάκια (κομμένα στη μέση)
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 3 κ.σ. κέτσαπ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε ένα ζυμάρι.
  4. Ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.
  6. Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τα ντοματάκια σε κομμάτια.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη, τη βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε την κέτσαπ απλώνοντάς τη σε όλη την επιφάνεια.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  9. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη ντοματάκια και βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  10. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τελειώνουμε με το προσούτο και το πέστο και προεραιτικά πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Print Friendly, PDF & Email