Πίτες

Πίτες

Φτιάξτε τις δικές σας πίτες εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάσετε χρόνο. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε φαγητό φτιάξετε ή και να τις ανοίξετε κάνοντας έτσι ένα special σάντουιτς!

 

Υλικά

  • 2  1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • ένα φακελάκι μαγιά (8-9 γρ.)
  • λίγο σιμιγδάλι

 

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι εκτός από το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε.
  2. Τότε ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά και το αλάτι και κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα.
  3. Ξεκουράζουμε για 20′, σκεπάζοντας με μια πετσέτα.
  4. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια (περίπου 20 γρ.) και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα (φωτό), όχι πολύ λεπτά, όπως οι συνηθισμένες πίτες.
  5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
  6. Σε καθεμία από τις πίτες, με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε με λίγο νερό την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
  7. Τηγανίζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι.

DSC00536

DSC00533

DSC00529