Λάνγκος (τηγανίτες από τη Βουδαπέστη)

Λάνγκος (τηγανίτες από τη Βουδαπέστη)

Στη Βουδαπέστη δοκιμάσαμε το παραδοσιακό street food “Λάνγκος” και ήταν κάτι διαφορετικό. Μια μεγάλη τηγανίτα που μπορείτε εσείς να φάτε με ό,τι θέλετε! Εμείς το δοκιμάσαμε με πραλίνα και έτσι το φτιάξαμε ξανά για εσάς.

υλικα

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 6 γρ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπες αλεύρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • πραλίνα

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείμα για 5′.
  2. Στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε.
  3. Μετά από 5′, βάζουμε το μείγμα της μαγιάς σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε για 5′ ακόμη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  5. Μετά από μια ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα με ένα πλάστη σε κυκλικό σχήμα.
  6. Κάνουμε λίγο πιο λεπτή τη ζύμη στο κέντρο, σαν πίτσα, έτσι ώστε να μη φουσκώσει στο τηγάνισμα.
  7. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο που καίει βάζουμε μια-μια τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις καταναλώνουμε με πραλίνα ζεστές.

Print Friendly, PDF & Email