Χούμους σε διαφορετικές γεύσεις και τσιπς τορτίγιας

Χούμους σε διαφορετικές γεύσεις και τσιπς τορτίγιας

Το χούμους έχει ως βασικό υλικό τα ρεβύθια και είναι ένα τέλειο ορεκτικό σε συνδυασμό με τσιπς τορτίγιας. Βάλτε μέσα πιπεριές φλωρίνης ή λιαστές τομάτες για έξτα γεύση!

υλικα για το χουμους

  • 160 γρ. ρεβύθια
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • μπαχαρικά της επιλογής σας
  • 4-5 λιαστές τομάτες ή 4-5 πιπεριές φλωρίνης (προεραιτικά)

υλικα για τα τσιπς

  • 4 τορτίγιες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μπαχαρικά της επιλογής σας

εκτελεση για το χουμους

  1. Μουλιάζουμε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβύθια σε νερό, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε (κρατάμε 1 ποτήρι νερό από το βράσιμο)
  2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τις τομάτες ή τις πιπεριές και χτυπάμε καλά.
  3. Αν το μπλέντερ δυσκολεύεται να τα χτυπήσει όλα μαζί, προσθέστε λίγο νερό από τα ρεβύθια.
  4. Αν θέλετε να προσθέσετε τομάτες η πιπεριές τώρα είναι η ώρα.
  5. Χτυπήστε λίγο ακόμα και σερβίρετε σε ένα μπολ.

εκτελεση για τα τσιπς

  1. Κόβουμε τις τορτίγιες σε 8 κομμάτια, κόβοντας στη μέση 4 φορές.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210º C.
  4. Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψάκι ή αλλιώς στο πίσω μέρος από θήκες για μάφινς.
  5. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Σερβίρουμε σε συνδυασμό με το χούμους.