Το χούμους έχει ως βασικό υλικό τα ρεβύθια και είναι ένα τέλειο ορεκτικό σε συνδυασμό με τσιπς τορτίγιας. Βάλτε μέσα πιπεριές φλωρίνης ή λιαστές τομάτες για έξτα γεύση!
υλικα για το χουμους
- 160 γρ. ρεβύθια
- 1 κ.σ. ταχίνι
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- μπαχαρικά της επιλογής σας
- 4-5 λιαστές τομάτες ή 4-5 πιπεριές φλωρίνης (προεραιτικά)
υλικα για τα τσιπς
- 4 τορτίγιες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- μπαχαρικά της επιλογής σας
εκτελεση για το χουμους
- Μουλιάζουμε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβύθια σε νερό, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε (κρατάμε 1 ποτήρι νερό από το βράσιμο)
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τις τομάτες ή τις πιπεριές και χτυπάμε καλά.
- Αν το μπλέντερ δυσκολεύεται να τα χτυπήσει όλα μαζί, προσθέστε λίγο νερό από τα ρεβύθια.
- Αν θέλετε να προσθέσετε τομάτες η πιπεριές τώρα είναι η ώρα.
- Χτυπήστε λίγο ακόμα και σερβίρετε σε ένα μπολ.
εκτελεση για τα τσιπς
- Κόβουμε τις τορτίγιες σε 8 κομμάτια, κόβοντας στη μέση 4 φορές.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210º C.
- Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψάκι ή αλλιώς στο πίσω μέρος από θήκες για μάφινς.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε σε συνδυασμό με το χούμους.