Μπρουσκέτες με ρικότα και τοματίνια

Μπρουσκέτες με ρικότα και τοματίνια

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μπρουσκέτες; Είναι το απόλυτο finger food σε συνδυασμό με λίγο κρασί. Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με ρικότα και τοματίνια.

υλικα

  • 5 φέτες ψωμί τσιαπάτα
  • 10 τοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. ρικότα
  • φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)

εκτελεση

  1. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά από τις φέτες μπρουσκέτας.
  2. Αλείφουμε και από τις δυο πλευρές το σκόρδο ώστε να πάρει τη γεύση το ψωμί.
  3. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη σκελίδα σκόρδου που χρησιμοποιήσαμε, τριμμένη.
  4. Βάζουμε στο φούρνο στους 170° C για μισή ώρα.
  5. Βάζουμε το ψωμί σε ένα τηγάνι γκριλ μέχρι να φρυγανιστεί.
  6. Όταν το ψωμί έχει πάρει χρώμα, το βγάζουμε από το γκριλ.
  7. Όταν τα τοματίνια έχουν καραμελώσει και μαλακώσει, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  8. Αλείφουμε μια κουταλιά ρικότα σε κάθε φέτα ψωμιού και βάζουμε από πάνω τα τοματίνια.
  9. Ψιλοκόβουμε προαιρετικά λίγα φύλλα βασιλικού και βάζουμε πάνω από τα τοματίνια.