Πασχαλινές συνταγές

Αυτό το πάσχα δημιουργήσαμε τρεις υπέροχες συνταγές με το τσουρέκι που μας περίσσεψε. Το τσουρέκι είναι το σήμα κατατεθέν στην Ελλάδα το πάσχα, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε όλο το χρόνο. Εκτός από το τσουρέκι όμως, τα κουλουράκια είναι αυτά που γίνονται ανάρπαστα στο σπίτι μου κάθε χρόνο. Και για τα δυο σας έχω τη λύση και τις καλύτερες συνταγές που θα μπορούσατε να βρείτε.

Τσουρέκι

Στιγμιότυπο 2015-03-29, 6.17.09 μ.μ.

Πρώτα από όλα, το τσουρέκι προέκυψε από μια σειρά δοκιμών που κάναμε πριν περίπου ένα χρόνο, σε συνδυασμό συνταγών που κατακαιρούς βλέπω στην τηλεόραση ώστε να βρούμε την καλύτερη που να συνδυάζει τα πάντα. Και μάλλον το πετύχαμε! Γι’ αυτό κάναμε και ένα βίντεο, με μια ανοιξιάτικη έμπνευση το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μαζί με αυτό όμως κάναμε και μια φωτοφράφιση, στην οποία βοήθησε ο Αλέξης Κουμαντίδης, τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και τον ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.

Πασχαλινά κουλουράκια

Στιγμιότυπο 2015-03-10, 8.48.27 μ.μ.

Σειρά έχουν τα πασχαλινά, νηστίσιμα κουλουράκια. Είναι μια πολυδοκιμασμένη συνταγή της γιαγιάς μου, που πλέον η μαμά μου φτιάχνει κάθε χρόνο και εγώ βοηθάω στο πλάσιμο. Μιας και είναι ξεχωριστή συνταγή έκανα και ένα βίντεο, το οποίο όμως δεν θα βρείτε για τον εξής λόγο. Πολλές φορές η τεχνολογία κάνει τα πράγματα πολύ, πολύ εύκολα. Αλλά αυτή τη φορά μας… “πρόδωσε” κατά κάποιο τρόπο και χάσαμε τα αρχεία σχεδόν όλων των βίντεο που έχουμε κάνει. Ευτυχώς όμως η συνταγή βρίσκεται βήμα βήμα στο Γλυκό Αλμυρό.

Τρεις υπέροχες συνταγές ακολουθούν, οι οποίες σας εγγυόμαστε ότι θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Με την έμπνευση του… “πάντα περισσεύει τσουρέκι”, κάναμε τρεις διαφορετικές συνταγές με αυτό.

Η πρώτη είναι πολύ ξεχωριστή, διότι η μπανάνες είναι ένα αγαπημένο φρούτο που καταναλώνουμε και δεν χρησιμοποιούμε συχνά σε γλυκά! Οπότε αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει!

Δείτε τη συνταγή εδώ.

τσουρέκι

Η δεύτερη συνταγή είναι κάτι λίγο πιο διαφορετικό και δροσιστικό. Μιας και οι φράουλες είναι στην εποχή τους, δημιουργήσαμε ένα πολύ εύκολο γλυκό με αφράτη μους σοκολάτας και το τσουρέκι που περίσσεψε.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Στιγμιότυπο 2015-04-07, 7.26.35 μ.μ.

Η τρίτη και τελευταία συνταγή είναι η αγαπημένη μου. Συνδυάζει όλα όσα μου αρέσουν. Χρησιμοποιήσαμε το τσουρέκι ως βάση και πάνω σε αυτό βάλαμε φρούτα του δάσους, κρέμα από γιαούρτι και τυρί κρέμα, καραμελωμένα αμύγδαλα και δυόσμο. Πραγματικά αυτό το γλυκό είναι ότι καλύτερο!

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Στιγμιότυπο 2015-04-07, 7.54.29 μ.μ.

Το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι και για αυτές τις συνταγές είχαμε κάνει βίντεο για να σας δείξουμε βήμα-βήμα πως να τα φτιάξετε. Δυστυχώς όμως και αυτά τα αρχεία χάθηκαν. Αυτές είναι όμως οι καλύτερες, γλυκές συνταγές που σας προτείνω για το πάσχα και που σίγουρα θα λατρέψετε!

Καλό πάσχα!