Ζελέ βερίκοκο

Ζελέ βερίκοκο

Το καλοκαίρι έφτασε και είναι καιρός να υποδεχτούμε και τα βερίκοκα, ένα από τα αγαπημένα φρούτα της εποχής. Πανεύκολο και γρήγορο, το ζελέ βερίκοκο, είναι δροσερό και είναι ένα γλυκό για κάθε στιγμή!

Υλικά

  • 10 μεγάλα βερίκοκα
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα βερύκοκα, τα ανοίγουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι και το κοτσανάκι στο πάνω μέρος, αν υπάρχει.
  2. Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν για 4′.
  3. Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα μίξερ ή μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε.
  4. Αφού χτυπήσουμε τα δυο υλικά, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2′, σε σχετικά μικρή θερμοκρασία.
  5. Μετά από δυο λεπτά, βγάζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα του βερίκοκου, το οποίο έχουμε αφαιρέσει από τη φωτιά.
  6. Ανακατεόυμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  7. Αφού διαλυθεί, ρίχνουμε το μείγμα σε 3 ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.