Ζελέ καρπούζι με μους φέτας

Ζελέ καρπούζι με μους φέτας

Αυτό είναι ένα πεντανόστιμο ζελέ καρπουζιού, που τώρα είναι στην εποχή του, που πολλοί έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε με φέτα. Αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να το απολαύσετε!

Υλικά

  • ένα κιλό καρπούζι καθαρό βάρος (καθαρισμένο)
  • 200 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 300 γρ. φέτα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Σε κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
  2. Σε χαμηλή φωτιά και σε μια κατσαρόλα δημιουργούμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη.
  3. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ ρίχνουμε το καρπούζι, το σιρόπι που δημιουργήσαμε και τα φύλλα δυόσμου.
  5. Αλέθουμε πολύ καλά και επαναφέρουμε στη φωτιά στο ίδιο κατσαρολάκι.
  6. Με το που πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη και σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σουρώνουμε σε κόσκινο όλο το μείγμα.
  8. Προσθέτουμε το καθαρό μείγμα καρπουζίου σε ποτήρια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Για τη μους φέτας, σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη φέτα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια «αλοιφή».
  10. Μετά από 4 περίπου ώρες, όταν το ζελέ σταθεροποιειθεί, με ένα κουτάλι ή με κορνέ τελειώνουμε με τη μους φέτας.