Τσουρέκι με φράουλες και κρεμ ανγκλέζ

Τσουρέκι με φράουλες και κρεμ ανγκλέζ

Μέσα σε 20′ έχετε ένα πολύ εύκολο γλυκό. Χρησιμοποιήστε το παλιό τσουρέκι σας, και με απλά υλικά και λίγα, απλά βήματα φτιάξτε ένα γλυκό για τους καλεσμένους σας.

Υλικά για το τσουρέκι

  • μισό τσουρέκι
  • 10 φράουλες
  • λίγη ζάχαρη (αν οι φράουλες είναι άγουρες)
  • λίγο βασιλικό ή δυόσμο

Υλικά για την Κρεμ ανγκλέζ

  • 125 γρ. γάλα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ένα κλωναράκι βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κρόκους αυγού

 

Εκτέλεση για το τσουρέκι

  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε ακανόνιστα κομμάτια.
  2. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις φράουλες, αφού όμως τις έχουμε πλύνει και αφαιρέσουμε το πάνο μέρος τους.
  3. Τοποθετούμε σε 9 περίπου φορμάκια μιας χρήσης και τα δυο υλικά.
  4. Βάζουμε στο φούρνο για 20′, στους 200º C.

Εκτέλεση για την Κρεμ ανγκλέζ

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολάκι, επίσης ανακατεόυμε γρήγορα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε και το μείγμα του αυγού στο γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5′, σε εξίσου χαμηλή φωτιά.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε από το φούρνο τις φόρμες.
  2. Πάνω από το τσουρέκι και τις φράουλες περιχύνουμε την κρεμ ανγκλέζ.
  3. Γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό ή δυόσμο.