Σπιτική πρασόπιτα

Σπιτική πρασόπιτα

Μια σπιτική πρασοτυρόπιτα, από την κλασσική, παλιά και γνήσια συνταγή που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές στα σπίτια. Απαλή και νόστιμη γέμιση, με τραγανό φύλλο.

Υλικά

  • μισό φύλλο κρούστας ψιλό ή χοντρό
  • 3 μεγάλα πράσα
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • μισή κούπα γάλα
  • 3/4 της κούπας τραχανά, κατά προτίμηση γλυκό
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
  2. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το τυρί τριμμένο, τον τραχανά ωμό, το γάλα, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε καλά, χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και στρώνουμε 6 ψιλά φύλλα ή 3 χοντρά, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε τη γέμιση και ξανά τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και ραντίζουμε με γάλα.
  5. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180º C μέχρι να πάρει χρώμα.