Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Το αυθεντικό σουφλέ (μοελέ ή φοντού) σοκολάτας που όλοι αγαπάμε. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για το απόλυτο γλυκό με σοκολάτα όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει. Απλά το καλύτερο.

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας σιγά-σιγά.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Σέ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεούμε με ένα σίρμα.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μαζί με το αλάτι στο σοκολατένιο μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φόρμες για σουφλέ, ή cupcake, μιας χρήσης ή πυρίμαχα.
  7. Τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  8. Ψήνουμε στους 200º C για ακριβώς 10 λεπτά.

Tips!

  • Στο ψήσιμο πρέπει να μην ανοίξουμε το φούρνο ώστε το σουφλέ να μην χάσει το ύψος του.
  • Η ώρα ψησίματος είναι «το πιο δύσκολο». Πρέπει να προσέξουμε γιατί τα δευτερόλεπτα παίζουν μεγάλο ρόλο. Τα 9-10 λεπτά είναι αρκέτα στους 200º C ώστε να ψηθεί όπως πρέπει.

Δείτε το βίντεο από τα μαθήματα μαγειρικής:

  • stella georgiou

    H ali8eia einai oti fouskwnei alla otan to bgalw apo to fourno 3efouskwnei

    • Themisoikono

      ναι.. μπορείς να το αφήσεις για λίγο μέσα στο φούρνο όταν τον κλείσεις για ένα λεπτό. αλλά παίζουν πολλάααα ρόλο στο φούσκωμα. έχει χημεία, φυσική και πολλά τέτοια.. αλλά νομίζω το θέμα είναι να βγει γευστικό και όχι τόσο πολύ το πόσο θα φουσκώσει 🙂

  • stella georgiou

    Το εχω δοκιμασει αρκετες φορες αλλα παντα ή χανει το υψος του ή σφιγγει η σοκολατα

    • Themisoikono

      ευχαριστώ πολύ! (που έφτιαξες τη συνταγή πολλές φορές). η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να το πετύχει κάποιος με τις πρώτες φορές. εγώ μετά από 3-4 φορές το έκανα όπως πρέπει. η συνταγή δεν έχει μπέικιν οπότε το θέμα «φούσκωμα» παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση του γλυκού. όσο για το πόσο υγρό είναι από μέσα θέλει και αυτό μια «εμπειρία». πραγματικά τα δευτερόλεπτα παίζουν τεράστιο ρόλο. ευχαριστώ πάντως που προσπάθησες!