Σφολιάτα με μαρμελάδα και μήλο

Σφολιάτα με μαρμελάδα και μήλο

υλικα

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα
  • 1 πράσινο ή κόκκινο μήλο
  • 1 αυγό

εκτελεση

  1. Κόβουμε σε δυο ίσα μέρη ένα φύλλο σφολιάτα.
  2. Τα βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Κόβουμε τις άκρες και από τις δυο πλευρές (βλέπε φωτογραφία).
  4. Βάζουμε στη μέση τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.
  5. Κόβουμε το μήλο στα 4 και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  6. Απλώνουμε 5-6 φέτες μήλου σε κάθε κομμάτι σφολιάτα, πάνω από τη μαρμελάδα.
  7. Καλύπτουμε με τα «ποδαράκια» της σφολιάτας εναλλάξ (βλέπε φωτογραφία).
  8. Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε σε όλη τη σφολιάτα.
  9. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να πάρει χρώμα.