Παγωτό πραλίνα

Παγωτό πραλίνα

Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά λίγο παγωτό είναι απαραίτητο σε κάθε εποχή . Αυτό είναι ένα ελαφρύ παγωτό, επιδόρπιο για όλες τις ώρες, εύκολο, χωρίς παγωτομηχανή και υγιεινό για τα παιδιά σας! Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 5 κ.σ. πραλίνα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 70 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το μέλι, μέχρι να έχει μια σύσταση σαν ένα αρραιό σιρόπι.
  2. Το ανακατεούμε πολύ πολύ καλά με το τυρί κρέμα, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγύ.
  4. Μόλις έχει χτυπηθεί και έχει κάνει απαλές κορυφές, ρίχνουμε το γιαούρτι, το μείγμα του μελιού και ανακατεόυμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
  5. Προσθέτουμε και την πραλίνα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  6. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα τάπερ και είναι έτοιμο για την κατάψυξη, όπου θα μείνει περίπου 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά, χωρίς να χρειαστεί να το ανακατέψουμε.

 

Εικόνα: www.sidagi.gr

  • Ria Maria Ria Riaki

    mipos ginete xoris to tiri krema? an nai mporo na to eksaleipso entelos i na to antikatastiso me kati?


    • Το τυρί κρέμα το χρησιμοποιούμε γιατί βοηθάει στη συντήρηση του παγωτού μας, όπως και το μέλι. Η χρήση του τυριού είναι καθαρά για τον παραπάνω λόγο και δεν το νιώθεις καν στη γεύση.

      Μπορείς, ναι, να μην το βάλεις καθόλου, χωρίς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο.

    • Themisoikono

      Το τυρί κρέμα το χρησιμοποιούμε γιατί βοηθάει στη συντήρηση του παγωτού μας, όπως και το μέλι. Η χρήση του τυριού είναι καθαρά για τον παραπάνω λόγο και δεν το νιώθεις καν στη γεύση.

      Μπορείς, ναι, να μην το βάλεις καθόλου, χωρίς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο.

      Συγνώμη για την καθυστέρηση.

      • Ria Maria Ria Riaki

        aa malista , efxaristo poli 🙂 pantos fainete laxtaristo! an k tha ithela na itan se grammaria giati me tis koupes den ta pao kala alla tha to prospathiso..eidika me tin krema galaktos einai pou skeftomai ti megethos kouti na paro…