New York Cheesecake

New York Cheesecake

Το πιο ωραίο cheesecake που έχετε φάει! Το κλασσικό cheececake της Νέας Υόρκης, σε συνδυασμό πολλών διαφορετικών συνταγών, με άριστο αποτέλεσμα. Ό,τι πιο αφράτο και πιο νόστιμο γλυκό έχετε φάει!

Υλικά για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive (μια συσκευασία)
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Υλικά για την αφράτη γέμιση

  • 4 αυγά
  • 1200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • λίγο ακόμη βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ τα μπισκότα και στη συνέχεια προσθέτουμε αργά το βούρτυρο.
  2. Τα αδειάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα και με το χέρι απλώνουμε παντού το μείγμα ώστε να είναι ομοιόμορφο, χωρίς να καλύψουμε το πλάγιο μέρος.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Στον κάδο του μεγάλου μίξερ ρίχνουμε τη κρέμα τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σίρμα για 3′-5′.
  5. Αμέσως μετά, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  6. Βγάζουμε τη φόρμα με το μπισκότο που έχει παγώσει και από πάνω ρίχνουμε την «κρέμα» μας.
  7. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 15′,το βάζουμε για 10′ στους 220º C.
  8. Μόλις περάσουν ακριβώς 10′, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100º C και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20′.

 

Ευχαριστώ τον Άκη Πετρετζίκη για τη συμβουλή!