Mini cheesecakes

Mini cheesecakes

Πολύ γρήγορα, μικρά cheesecakes με σάλτσα από φρούτα του δάσους! Μπισκοτένια βάση, τυρί κρέμα, σαντιγύ και βανίλια και σάλτσα από φρούτα του δάσους. Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε φορμάκι και πατάμε καλά.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Για τη γέμιση, χτυπάμε μόνο του το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σε δόσεις τη σαντιγύ.
  5. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
  6. Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές πάνω από τις βάσεις του μπισκότου και βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
  7. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά τα φρούτα με τη ζάχαρη κρυσταλλική, μέχρι να πήξει.
  8. Βγάζουμε από το ψυγείο τα φορμάκια και ρίχνουμε μια μικρή κουταλιά από τη σάλτσα πάνω από το καθένα.