Μους λάιμ με μαρμελάδα βατόμουρο

Μους λάιμ με μαρμελάδα βατόμουρο

υλικα για τη μους

  • 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό από 3-4 λάιμ
  • 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
  • τριμμένο μπισκότο για τη βάση

υλικα για τη μαρμελαδα

  • 100 γρ. βατόμουρα καταψυγμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λάιμ

εκτελεση για τη μαρμελαδα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξουν τα ζουμιά.

εκτελεση για τη μους

  1. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό από τα λάιμ.
  3. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το 1/3 της σαντιγύς και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγύ έτσι και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε ποτήρια βάζουμε μια κουταλιά τριμμένο μπισκότο, λίγο από τη μους, μια κουταλιά μαρμελάδα και ξανά λίγο από τη μους.
  6. Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες.