Λαγάνα

Λαγάνα

H Λαγάνα είναι το ψωμί που όλοι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα. Γιατί να μη το φτιάξετε μόνοι σας; Η συνταγή είναι πανεύκολη και το αλεύρι Robin Hood δίνει την τέλεια υφή στη ζύμη! Αυτή είναι μια ακόμη συνταγή για τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet.

υλικα

  • 2 και 1/2 κούπες αλεύρι Robin Hood
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη + μισή κούπα νερό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, τη 1 κ.σ. ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι για 5-10 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ταψί με λαδόκολλα για 30′.
  6. Αλείφουμε με το μείγμα νερού και ζάχαρης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Βάζουμε τη ζύμη για 20′ στους 180º C για 30-35′ μέχρι να πάρει χρώμα.

#robinhood