Κρεμ μπρουλέ

Κρεμ μπρουλέ

Απλά, εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και φυσικά γευστικά! Η κρεμ μπρουλέ είναι ένα ξεχωριστό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με πολλούς συνδυασμούς, πιο πολλούς απ’ ότι φαντάζεστε!

Υλικά

  • 370 ml κρέμα γάλακτος
  • 130 ml γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγού
  • Λίγη καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, χωρίς όμως να αφήσουμε πάνω από μισό λεπτό τα δυο υλικά μαζί τους.
  2. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε τα γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθούν και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί τα δυο μείγματα ώστε να γίνουν ένα.
  4. Προσθέτουμε σε φορμάκια και ψήνουμε για 25-30′ στους 180 βαθμούς.
  5. Αφού ψηθούν, βάζουμε στο ψηγείο μέχρι να κρυώσουν.
  6. Για το τελείωμα πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη σε κάθε φορμάκι και «καίουμε» προσεκτικά με ένα φλόγιστρο.