Μαριναρισμένο κοτόπουλο

Μαριναρισμένο κοτόπουλο

υλικα

  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό από λεμόι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Αλείφουμε το μείγμα σε όλα τα μπούτια και αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
  3. Εναλλακτικά εάν δεν έχουμε χρόνο βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 35-40′.