Ντόνατς με γλάσο

Ντόνατς με γλάσο

Το βίντεο έρχεται σύντομα!

υλικα

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μια πρέζα αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.η. νερό
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

εκτελεση

  1. Στο γάλα βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5′.
  2. Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς με το αυγό.
  3. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  5. Μετά από μια ώρα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος δυο εκατοστών και με μια κούπα κόβουμε κύκλους.
  6. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30’/
  7. Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο και σιγουρευόμαστε ότι η ζύμη έχει ψηθεί εντελώς.
  8. Για το γλάσο, ανακατεύουμε την άχνη με το νερό και το χρώμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε κάτι από τα δυο για να έρθει στην κατάλληλη σύσταση.