Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα

Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα

υλικα

  • 1 τσουρέκι βασιλόπιτα “Φαίδων”
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. βούτυρο

εκτελεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. 
  • Τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα. 
  • Τέλος προσθέτουμε και την άχνη. 
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας μας με μια διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα, ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη κρυσταλλική με το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει μια βράση. 
  • Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Κόβουμε τη βασιλόπιτά μας στη μέση και νοτίζουμε και τα δυο κομμάτια του τσουρεκιού με το σιρόπι που φτιάξαμε. 
  • Ξεκινάμε με τη βάση της βασιλόπιτας βάζοντάς τη σε μια σχάρα φούρνου. 
  • Παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας που έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας το πάνω μέρος της βασιλόπιτας. 
  • Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας από πάνω ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας. 
  • Αφαιρούμε από τη σχάρα, βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε. 

Print Friendly, PDF & Email