Γεμιστά μανιτάρια

Γεμιστά μανιτάρια

Πεντανόστιμη, απλή, γρήγορη και ελαφριά συνταγή με γεμιστά μανιτάρια. Με λιωμένο τυρί, φέτα και φρέσκα μανιτάρια, ένας έυκολος συνδυασμός που μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχεδιασμό!

Υλικά

  • 5 μεγάλα μανιτάρια (γίγας)
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 πιπεριά σε οποιοδήποτε μέγεθος και χρώμα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190º C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, «λιώνουμε» με ένα πιρούνι τη φέτα.
  3. Προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύρι, την πιπεριά την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφαιρούμε από τα μανιτάρια το κοτσάνι τους με προσοχή, χωρίς να χάλασουμε το υπόλοιπο «σώμα» τους.
  6. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση στό εσωτερικό τους.
  7. Βάζουμε σε ένα λαδομένο ταψί όλα τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε μανιτάρι.
  8. Βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  9. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.