Cheesecake pancakes

Cheesecake pancakes

Αυτή είναι η δεύτερη συνταγή για τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet! Όλοι ξέρουμε για τις τέλειες τηγανίτες, αλλά τι θα λέγατε να τις απογειώσουμε λίγο παραπάνω; Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γεύση του cheesecake με τις τηγανίτες και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό χάρη στο αλεύρι Robin Hood.

υλικα για τις τηγανιτες

  • 1 κούπα ξινόγαλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κούπα αλεύρι Robin Hood
  • αλάτι
  • 1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

υλικα για το μειγμα cheesecake

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. βατόμουρα ή κάποιο άλλο είδος κόκκινων φρούτων
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

εκτελεση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν, τη κρυσταλλική ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε το ξινόγαλα με το αυγό πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  4. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
  5. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βατόμουρα με τη 1 κ.σ. ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει σαν μαρμελάδα.
  7. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τις τηγανίτες ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  8. Για τη συναρμολόγηση βάζουμε σε ένα όμορφο πιάτο μια τηγανίτα, μια κουταλιά από το μείγμα τυρί κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  9. Τελειώνουμε με τη μαρμελάδα.

#robinhood