Τηγανίτες με μύρτιλα

Τηγανίτες με μύρτιλα

υλικα

  • 1 κούπα ξινόγαλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.σ. σόδα μαγειρική
  • 50 γρ. μύρτιλα
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξινόγαλα με το αυγό και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτουμε μέσα σε αυτό το μείγμα των υγρών.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα.
  5. Από πάνω βάζουμε 3-4 μύρτιλα και όταν εμφανίζονται φουσκαλίτσες γυρνάμε την τηγανίτα ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα μύρτιλα.
  7. Σερβίρουμε με μέλι.