Γιαουρτογλυκό με ανανά και μάνγκο

Γιαουρτογλυκό με ανανά και μάνγκο

Ένα πολύ απλό και επίσης πολύ δροσιστικό γλυκό για τις ζεστές μέρες. Εάν είστε λάτρεις του ανανά και σας αρέσει η σπιρτάδα που έχει το τζίντζερ, τότε είναι το κατάλληλο γλυκό για εσάς!

Υλικά

  • 1 μάνγκο
  • μισή κονσέρβα ανανά
  • Λίγο τζίντζερ
  • Χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (500 γρ.)
  • λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τον ανανά και το μάνγκο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Στο ίδιο μπολ βάζουμε το τζίντζερ, το μισό λάιμ ή λεμόνι και το δυόσμο ή το βασιλικό ψιλοκομμένο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, λίγα ακόμη ψιλοκομμένα μυρωδικά και το χυμό από το μισό λάιμ.
  4. Σε 6 μικρά ποτήρια ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.
  5. Ρίχνουμε σε κάθε ποτήρι, πάνω από το γιαούρτι τον ανανά με το μάνγκο.
  6. Σερβίρουμε με λίγα φρέσκα μυρωδικά.

Print Friendly, PDF & Email